Bezsens!
Jeżeli PKP PLK ma kasę to zamiast tego kolejnego arcykosztownego "Misia" proponuje budowę wiaduktu na ul Roosevelta - przejazd na ulicy w części przemysłowej miasta i generujący duże korki, a jak jeszcze zostanie to na Rolniczej. A jakby jeszcze coś skapło to przejście podziemnie wzdłuż Wojska Polskiego że op przejściu na peron 2 nie wspomnę
A Słowackiego można zamknąć przejazd na stałe - serio.
UWAGA ok 215 m na południe jest mało wykorzystywany wiadukt na Narutowicza!
Wystarczy:
Przywrócić dwukierunkowy ruch na całej długości Narutowicza.
Na obecnym wylocie z Narutowicza w pl Kościuszki przebudować na rondo.
Dać pierwszeństwo ul Zjazdowej przed Narutowicza
Po zamknięciu przejazdu na stałe wyjazd z Młynarskiej w Słowackiego przestanie być problemem, a ruch na Słowackiego od pl Kościuszki do torów również się upłynni bo samochody czekające na przejazd przez tory nie będą blokować tych skręcających w POW o prostu pojadą Narutowicza Częstochowska Młynarską albo Wojska Polskiego.
Za zdecydowanie mniejsze pieniądze osiągamy to samo. Ba więcej eliminując część ruchu samochodów osobowych odzyskujemy ulice dla autobusów miejskich i mniej trujemy pieszych. Kierowcy będą musieli nadrobić jakieś 500m ale w zamian przejazd pod wiaduktem.
Już wiem kto to wymyślił, z nierealnych działań słynie przecież pewien poseł, ten niby z Piotrkowa. Coś mi tu pachnie helem.
łatwiej i sprawniej będzie jak się zbuduje tunel dla pociągów pod ul. Słowackiego
A pierwszy kwietnia nie tak daleko. Oj........ Trzeba było poczekać z tą wiadomością.
myślę, że o niebo lepszym pomysłem jest po prostu likwidacja tego przejazdu. Będzie dużo taniej, zmniejszy się ruch na Słowackiego i przeniesie się na dwupasmówkę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!